Kalender
-
4Utstillinger
-
6Arrangement
-
1Omvisning
-
11Alle
I forbindelse med sommerutstillingen «Å samle – å bære – å fortelle» med kunsthåndverker Ingrid Becker arrangerer vi en fletteworkshop søndag 23. juni.
Tid: Søndag 23. juni 2024 kl. 10.00 - 14.00
Sted: Trøndelag senter for samtidskunst, Fjordgata 11 i Trondheim
Deltakeravgift: 300 kr.
Påmelding er fulltegnet! Vil du melde deg på ventelisten så send en via epost til post@samtidskunst.no
Ingrid Becker vil i workshopen lære bort hvordan du fletter en kurv på en bunn av tre og bruke ulike fletteteknikker med pil og bark. Du vil stake opp sider med spiler av pil på en finerplate, rund eller oval, og utforme sidene på kurven med bark. Til slutt vil Ingrid vise hvordan du avslutter med en dekorativ kant.
Ta med en liten god hagesaks, spikkekniv, en syl, og en sten eller lodd (ca. 12cm Ø) til å bruke i bunnen som vekt.
Deltakeravgift: 300 kr.
Pilegreiner og pilebark er et fantastisk materiale. Pil er seig, sterk og smidig som gir mange muligheter for å flette forskjellige kurver og andre former. Bark høstes i sommersesongen, flekkes av og rulles opp, tørkes og bløtlegges før bruk, og pilegreiner likeså.
I workshopen vil kunsthåndverker Ingrid Becker gi en kort innføring i bruk av bark som flettematerialet, og vise ferdige arbeider i bark i ulike former og teknikker.
Deltakerne vil lære å høste bark av pil- og seljegreiner, og vil lære hvordan bruke tørket og mykgjort bark til et flettverk i enkle fletteteknikker. Det kreves ingen forkunnskaper.
Arrangementet vil vare ca. 4 timer
Det blir kunstnersamtale med Ingrid Becker kl. 15.00 etter workshopen som er åpen for alle.
Les mer om utstillingen «Å samle – å bære – å fortelle»
Om Ingrid Becker
Som kunsthåndverker har Ingrid Becker gjort seg sterkt bemerker seg med sine flettverk i naturmaterialer.
Fascinasjonen for tekstile materialer og teknikker er grunnleggende i hennes arbeid som kunsthåndverker. Becker er utdannet innen tekstil, og i de siste 20 årene har Becker utforsket flettede former i naturmaterialer og naturfiber som pil og pilbark, røtter og siv.
Hun har tilegnet seg ny materialkunnskap og teknikker for å lage nyskapende flettverk, skulpturer og installasjoner – og kombinerer det med tekstile teknikker som plantefarging, veving, knyting, binding og fletting.
Den tredimensjonale flettete formen; kurven og beholderen står sentralt i mine arbeider og er dypt forankret i den feminine fortellingen, både konkret og som metafor. Den forteller historien om menneskelig opprinnelse, og om romlige beholdere for å samle, bære og oppbevare maten og fortellingene om livet.
I sitt essay «The Carrier Bag Theory of Fiction» beskriver den amerikanske forfatteren Ursula K. Le Guin nettopp beholderen (kurven) som menneskets aller viktigste oppfinnelse – ikke våpen:
«Før verktøyet som tvinger energi utover, laget vi verktøyet som bringer energi hjem. Før heltenes lange, harde, drepende verktøy var våre forfedres største oppfinnelse 'beholderen', den tidligste kulturelle oppfinnelsen: kurven for den ville havren, medisin-posen, hjemmet, stedet som inneholder det som er hellig (shrine), posen med stjerner.» Denne filosofien ligger til grunn i mitt arbeid.
- Ingrid Becker
Ingrid Becker (f. 1952) bor og har verksted på Stadsbygd, Indre Fosen. Hun holder årlige flettekurs og har gjennomført mange workshops. Becker har hatt separatutstilling hos bla. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, og deltatt i gruppeutstillinger som «Elbow» ved Hordaland Kunstsenter (2019), «HUNGER» ved Trøndelag senter for samtidskunst (2018/2019), «FiberFeber» Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (2016/17), og utstillingsprosjektet «I Craft, I Travel Light» som ble vist ved Nordnorsk Kunstmuseum, Sámi Dáiddaguovddáš i Karasjok og i Murmansk og Arkhangelsk (2016-2018). Hennes arbeider er innkjøpt til samlingene hos Kunstindustrimuseene i Trondheim, Oslo og Bergen av Innkjøpsfondet for Norsk Kunsthåndverk, Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune og Nasjonalmuseet i Oslo.
Kunstnersamtale med Tobias Liljedahl
Hvordan går det med prosjektet?
Juleverksted 2024
Tobias Liljedahl: Sjøfartsmuseum
Tidlig start på Kunstmarkedet
Drop-in kunstverksted: Papirskulpturer med Astrid Ljungberg
Kunstnersamtale med Toril Johannessen
Kaffe på Kunstmarkedet
KUNSTMARKED: Trondheim Open 2024
ULL