Kalender
-
3Utstillinger
-
7Arrangement
-
1Omvisning
-
11Alle
Ask Bjørlo. Foto: Soft galleri
Torsdag 27. oktober kl. 19.00 inviterer vi til PRAKSIS - kunstnerpresentasjon med tekstilkunstner Ask Bjørlo.
Det tekstile faget står i en urgammel tradisjon. Skjøre fibre tvinnes til sterke tråder som forteller vår historie, på godt og vondt. Materialets og teknikkenes symbolverdi, er noe jeg benytter meg av i min kunst. For med dem kan jeg uttrykke meg fritt i min egen samtid (fortid og fremtid). Innen håndverk som vev, broderi/søm, strikk og nupereller, finner jeg et språk som taler til hjertet. Våres felles hjerte, som slår i takt med slagbommen. Skjønnheten i håndlaget, speiles i naturen. Det er dermed mitt ønske å kunne bruke min kunst til å henvise til det ytterst menneskelige, og den fantastiske omverdenen vi er en del av.
– Ask Bjørlo
Ask Bjørlo er en ung tekstilkunstner som arbeider med vevnad, små broderi, søm og strikkede skulpturer. Han har studert materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo (2017-19), samt tekstil og vev ved anerkjente tekstilinstitusjoner i Sverige og Japan. Bjørlo interesserer seg for tekstilhistorie og har respekt for tradisjonen han bygger på og går ofte i dialog med forhenværende tradisjoner og utøvere, gjerne med et skeivt blikk. Han henter inspirasjon blant annet fra naturen, mytiske skapninger og barndomsminner.
I 2022 deltar Bjørlo i utstillingen Det skeive blikket ved KODE Bergen. I 2021 holdt han sin første separatutstilling Tråd varsomt hos OSL Contemporary, og deltok i gruppeutstillingen THERES NO PLACE LIKE HOME (2020) sammen med Vibeke Slyngstad, Marie Bovo, Sofie Berntsen, Toril Johannessen, Ann Iren Buan, Aase Texmon Rygh, Dag Erik Elgin, Vanessa Baird, and Lawrence Weiner ved OSL Contemporary. Som en av seks kunstnere i prosjektet Studio reports (2020) flyttet Bjørlo sin store vev inn i gallerirommet til Kunsthall Oslo.
Ask Bjørlo
(f.1992) er basert i Hønefoss. Han har en MA i materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2017-19), og studert ved anerkjente tekstilskoler som Nyckelviksskolan og Handarbetets Vänners Skola i Stockholm, Kawashima Textile School i Kyoto og Textilvetenskap ved Uppsala Universitet.
Tidligere utstillinger inkluderer «Tusen tråder», Lillehammer Kunstmuseum (2013-14), «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger», Kunstnerforbundet, Oslo (2017) og Kunsthall Stavanger (2018), Sandefjord Kunstforenings Kunstpris hos Sandefjord Kunstforening (2019), «Tekstvevnad» (2019) ved OSL Contemporary og «Spent spekter» (2022) ved SOFT galleri.
Ask Bjørlo er blant annet innkjøpt til offentlige kunstsamlinger som: Stavanger Kunstmuseum, Oslo Kommune, KODE Bergen, Kistefoss Museum, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Nordeas Kunstsamling og Stortinget.
Gratis inngang! Velkommen!
Se video-opptak av kunstnerpresentasjonen den 27. oktober 2022 (klikk på bildet)
Se video av utstillingen «Tråd varsomt» (2020) hos OSL Contemporary (klikk på bildet).
Se video av studiobesøk i Ask Bjørlos atelier filmet av Norwegian Crafts (klikk på bildet)
PRAKSIS er en serie kunstnerpresentasjoner som Trøndelag senter for samtidskunst gjennomfører høsten og vinteren 2022-23. Materialbaserte kunstnere og kunsthåndverkere er invitert til å presentere seg selv gjennom kunstnerpresentasjoner, kunstnersamtaler eller workshops. PRAKSIS vil gi et kunstinteressert publikum ny kunnskap om materialer, håndverksteknikker og innsikt i ulike kunstpraksiser som opptar dagens kunstnere – og som går i dybden på aktuelle kunstprosjekter.
PRAKSIS 1: Ask Bjørlo – 27. oktober kl. 19:00
PRAKSIS 2: Tina Jonsbu – 3. november kl. 18:00
PRAKSIS 3: Siri Skjerve - 26. november
PRAKSIS 4: Marit Akslen – 8. desember kl. 18:00
PRAKSIS er realisert med støttet fra Kunsthåndverkernes fond og Utviklings- og formidlingstilskudd fra BKH - Bildende Kunstneres Hjelpefond.
Øystein Pålsønn Lønvik: Gull og tause skoger
Kunstnersamtale med Tobias Liljedahl
Hvordan går det med prosjektet?
Juleverksted 2024
Tobias Liljedahl: Sjøfartsmuseum
Tidlig start på Kunstmarkedet
Drop-in kunstverksted: Papirskulpturer med Astrid Ljungberg
Kunstnersamtale med Toril Johannessen
Kaffe på Kunstmarkedet
KUNSTMARKED: Trondheim Open 2024