(ledig plass) Tre-dagers kunstverksted for barn i sommerferien 27. – 29. juni.

Ecophilia TSSK 2022 Foto AMS 125

Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelag senter for samtidskunst

I starten av sommerferien tilbyr Trøndelag senter for samtidskunst tre dager med kunstverksted for barn sammen med kunstnerne Guri Simone Øveraas og Anna Liljekrantz.

Når: Mandag 27. juni, tirsdag 28. juni og onsdag 29. juni kl. 09.00 – 14.00
Sted: Fjordgata 11, Trondheim
Alder: Passer for barn fra 11 til 13 år

I starten av sommerferien tilbyr Trøndelag senter for samtidskunst tre dager med kunstverksted for barn sammen med kunstnerne Guri Simone Øveraas og Anna Liljekrantz.

Her får barna mulighet til å se og uttrykke seg gjennom kunst. Inspirasjon henter vi fra utstillingen «Ecophilia – Meta.Morf 2022» som er Trondheims egen festival for kunst og teknologi. Her er kunstnerne opptatt av å utforske de problemene vi mennesker skaper ved å endre på Jordas naturlige økosystemer – og foreslår ideer til å løse de økologiske utfordringene vi står overfor.

Hvordan kan kreativitet og fantasi bidra til at vi kan bli bedre til å ta vare på mikroorganismer, utryddelsestruede dyrearter og annet levende liv i våre omgivelser. Hvordan kan vi stoppe å ødelegge naturen og heller bli en sann naturelsker - en ekte økofil?

Gjennom forskjellige kunstverksteder innendørs og utendørs skal barna få utforske kunstverkene og de perspektivene som utstillingen løfter frem, og reflektere over eget forhold til naturen gjennom kunst. Barna vil få prøve ut ulike kunstuttrykk med fokus på tegning, akvarellmaleri og bildekollasj, i tillegg til å eksperimentere med lyd og funnet materialer.

Dag 1: Vi blir godt kjent med kunsten i utstillingen. Snakker om kunst og økologi. Vi skal blant annet tegne og lage papirkollasj av fremtidens nye arter der natur og menneskeskapte ting har smeltet sammen. Hvordan er det å innta dyrenes perspektiv på verden – vil det gjøre oss bedre til å forstå oss mennesker bedre?

Dag 2: Vi skal finne ut hvordan det er å male med akvarellfarger og sjøvann i Korsvika. Vi skal også lage skulpturer, installasjoner og lage nye oppfinnelser av gjenstander og ting vi finner på stranden. Vi skal også lete etter spiselige planter. Hvordan smaker popcorn krydret med sjøsalt, tang og løvetann?

Dag 3: Vi går på lyttevandring i skogen rundt Theisendammen. Vi skal registrere lyder i naturen gjennom lydopptak og tegning. Kan vi forstå språket til fuglene gjennom å tegne sangen og så lage lyd av tegningene igjen?

Kunstverkstedene vil foregå delvis innendørs i formidlingslokalene til kunstsenteret i Fjordgata 11, og utendørs ved Theisendammen og på stranden i Korsvika på Lade.

Kunstverkstedene ledes av kunstnerne Guri Simone Øverås og Anna Liljekrantz som begge har erfaring med å holde verksted for barn og unge innen ulike kunstuttrykk. Øverås jobber med skulptur, performance, kostymer og plagg, der bevisstgjøring av kropp og rom, sted og identitet står i fokus. Liljekrantz har bakgrunn fra fotografi og maleri, og jobber med collage-teknikk og maleri der hun er opptatt av å både gjengi og fange opplevelser av natur og landskap.

Kunstverkstedet er en del av Trondheim kommunes ferietilbud.

Les om alle tilbudene her

Vi spiser lunsj sammen, så ta med matpakke og noe å drikke.

Detaljert aktivitetsplan for de tre dagene blir tilsendt.

Tilbudet er gratis!


PÅMELDING:

Spørsmål og påmelding sendes: formidling@samtidskunst.no


Vi har behov for følgende opplysninger av deg:

Navn på deltaker:

Deltakerens alder:

Fornavn på foresatt:

Etternavn på foresatt:

E-post:

Telefon:

Adresse:

Kan barnet fotograferes?

(Bildene kan brukes i rapport og nettside og sosiale medier. Bildene publiseres uten navn.)

Allergier eller andre hensyn vi må kjenne til:

Hvor hørte du/dere om tilbudet:


Påmelding er bindende, og avbestilling må skje senest 24. juni.Kontaktperson: Amalie Marie Selvik, kunstformidler, Tlf: 73 52 49 10

Stephanie Rothenberg Aquadisia Photo Zane Cerpina 6

Stephanie Rothenberg «Aquadisia».

Photo: Zane Cerpina / Metamorf