Tre-dagers kunstverksted for barn i sommerferien 2024, påmeldingsfrist 21. juni!

Bilde collage webside

I starten av sommerferien 25. - 27. juni tilbyr Trøndelag senter for samtidskunst tre dager med kunstverksted for barn i alderen 11 - 14 år sammen med kunstnerne Anna Liljekrantz og Astrid Ljungberg, og kunstformidler Amalie Marie Selvik. Dette er et gratis tilbud hvor barna får mulighet til å bruke naturen og naturmaterialer som ramme for kreativ utfoldelse.

Når: Tirsdag 25. juni, onsdag 26. juni og torsdag 27. juni 2024
Klokkeslett: kl. 09.00–14.00
Sted: Fjordgata 11, Trondheim
Alder: Passer for barn fra 11 til 14 år

Vi gjennomfører kunstverksteder både innendørs i formidlingslokalene til Trøndelag senter for samtidskunst, og utendørs på stranden i Korsvika på Lade. Barna får utforske og prøve ut tradisjonelle kunstuttrykk i kombinasjon med råmaterialer vi finner i naturen.

Inspirasjon henter vi fra kunstsenterets sommerutstilling «Å samle - å bære - å fortelle» med kunsthåndverker Ingrid Becker. Barna skal blant annet å få lage skulpturer ved å flette naturmaterialer, seljebark og peddigrotting farget med naturpigmenter. Vi skal ha maleverksted utendørs der vi eksperimenterer med akvarellmaling ved sjøen. Vi skal tove og filte med kardet saueull i forskjellige farger for å lage sitteunderlag med motiv. I tillegg skal vi tegne og lage bål i fjæra.

Dette blir tre sosiale og kreative dager der barna får oppleve å lage kunst sammen med flinke profesjonelle kunstnere. Vi spiser lunsj sammen hver dag, så ta med matpakke og noe å drikke. Detaljert aktivitetsplan for de tre dagene blir tilsendt.

Tilbudet er gratis og er støttet av Trondheim kommune, Sparebanken 1 SMN – Samfunnsutbyttet, Kunsthåndverkernes fond og Kulturdirektoratet.

Påmeldingsfrist: 21. juni

Påmelding sendes: formidling@samtidskunst.no

Vi har behov for følgende opplysninger av deg:

Navn på deltaker:

Deltakerens alder:

Navn på foresatt:

E-post:

Telefon:

Adresse:

Allergier eller andre hensyn vi må kjenne til:

Kan barnet fotograferes:
(Bildene kan brukes i rapport og nettside og sosiale medier. Bildene publiseres uten navn.)

Hvor hørte du/dere om tilbudet:

Påmelding er bindende, og avbestilling må skje senest mandag 24. juni.

Anna Liljekrantz og Astrid Ljungberg har begge erfaringer med å holde verksted for barn og unge. Anna har bakgrunn fra fotografi og maleri, og jobber med collage-teknikk og maleri der hun er opptatt av å gjengi og fange opplevelser av natur og landskap. Astrid jobber med tekstil og filting av ull, og lager ofte store skulpturelle kunstinstallasjoner man kan gå inn i. Amalie Marie Selvik er kunstformidler hos Trøndelag senter for samtidskunst, og har ansvar for formidling av samtidskunst til ulike målgrupper gjennom forskjellige skreddersydde formidlingsprosjekter – både for voksne, barn og unge.

Besøk hjemmesiden til Trøndelag senter for samtidskunst for å lese og se bilder fra Ingrid Becker sin utstilling «Å samle - å bære - å fortelle» på samtidskunst.no

Se bilder fra fjorårets tre - dagers kunstverksted i 2023: "Botanikk og økokunst"

Kunstverkstedet er en del av Trondheim kommunes sommerferietilbud 2024.
Se kommunens nettside med alle sommer-tilbudene her

Prosjektleder og kontaktperson:

Amalie Marie Selvik, Trøndelag senter for samtidskunst, formidling@samtidskunst.no
Tlf: 73 52 49 10 / 975 18 924