Covid-19 – Informasjon til besøkende om våre tiltak under Koronaepedemien

Les mer

God jul og godt nytt år!

Julekort 2021 web

Foto: Susann Jamtøy, Amalie Marie Selvik og Monica Anette Svorstøl / Trøndelag senter for samtidskunst

Trøndelag senter for samtidskunst ønsker publikum, kolleger og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år. Vi retter en stor takk til kunstnerne vi har presentert i år, og til alle andre som har bidratt til at 2021 ble et innholdsrikt år hos TSSK. Vi er svært glade og takknemlige for at publikum har besøkt våre utstillinger og faglige arrangementer til tross for ulike restriksjoner.

Takk for året som har vært!

I 2021 åpnet vi utstillingsåret med Aleksander Stavs separatutstilling “Apeiron” bestående av monumentale skulpturer og veggarbeider. I mars presenterte vi kunstnertrioen Moderne Ruiner (Astrid Findreng, Grethe Britt Fredriksen og Elisabeth Engen) sitt undersøkende prosjekt “Hjemløse gjenstander”, som tematiserte vår hurtige byutvikling. På tampen av våren åpnet Kiyoshi Yamamoto “My Hair Loves BAD Weather” hvor han inviterte flere kunstnere og konsepter inn i sin utstilling.

Den 45. Trøndelagsutstillingen ble avholdt i august og presenterte verk av 25 kunstnere med tilknytning til regionen. Høstprogrammet ble etterfulgt av separatutstillingen “Å bare være til” med skulpturer av Andrea Scholze. Årets siste utstilling har tatt oss med inn i smykkekunstens nyere historie. “Smykker 85-21. New thinking, new materials” er kuratert av smykkekunstnerne Sigurd Bronger og Kirsti Reinsborg Grov, og er et samarbeid med Nordenfjeldske Transitt.

Årets første halvdel var preget av lokale restriksjoner med arrangementsforbud, men i løpet av høsten har vi kunne gjennomført en rekke arrangementer, kunstnersamtaler, foredrag, workshops og omvisninger. Blant annet en minifestival med Karmaklubb* som inkluderte flere samtaler, burlesqueshow, nattklubb, dans og naturvin. Under høstens gjenåpningsfest "Endelig folkeliv og leven" i Trondheim hadde kunstsenteret utvidede åpningstider, omvisninger og SkulpturLab i Andrea Scholtze sin utstilling, samt kunstverksteder for barn i høstferien.

Vi ser frem til et fantastisk nytt år, og sees i 2022!

Den 20. januar åpner vi utstillingsåret med en duoutstilling med skulptør Martine Linge og tekstilkunstner Ellen Grieg. Begge har et sterkt fokus på materialbruk og skulpturell form, og viser nyere kunstverk som tematiserer transformasjon, forvandling og balanse.

Vi er glade for å annonsere følgende utstillingsprogram for 2022