God jul og godt nytt år!

Julekort 2020

Foto: Susann Jamtøy og Amalie Marie Selvik / Trøndelag senter for samtidskunst

Trøndelag senter for samtidskunst ønsker publikum, kolleger og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år. Vi retter en stor takk til kunstnerne vi har presentert i år, og til alle andre som har bidratt til at 2020 ble et innholdsrikt år hos TSSK.

Vi er svært glad og takknemlig for at publikum har besøkt våre utstillinger og faglige arrangementer til tross for ulike restriksjoner.

Året startet med visningen av kunstprosjektet «Ajmoejimh ajtoejimh» til Sissel M Bergh, og filmen «Den veganske tannbørsten» av Trygve Luktvasslimo. I mars åpnet HC Giljes separatutstilling «mellomrom» som inngikk i Meta.Morf – Digital X, Trondheim biennale for kunst og teknologi. Den 44. Trøndelagsutstillingen ble forskjøvet til august grunnet koronasituasjonen, og ble etterfulgt av separatutstillinger med Annika Borg og Reinhold Ziegler.

Utover flotte utstillings- og arrangementsamarbeid har TSSK i 2020 utviklet og produsert ett digitalt tverrfaglig undervisningsopplegg for 1. – 7. trinn, i samarbeid med kunstneren Annika Borg og filmskaper Andreas Schille. Samproduksjonen «Tilfeldigheter satt i system» ble gjort mulig med prosjektmidler fra Den kulturelle skolesekken i Trøndelag fylkeskommune.

TSSK har i høst jobbet med utviklingen av ny nettside designet og kodet av Skogen Designbyrå, og vi gleder oss til lanseringen av den på nyåret.

Kunstsenteret holder stengt i romjulen. Den 14. januar 2021 ønsker vi velkommen til åpning av Aleksander Stav sin utstilling «Apeiron». Øvrige kommende utstillingsamarbeid denne vinteren og våren er med kunstnergruppen Moderne Ruiner, bestående av Astrid Findreng, Grethe Britt Fredriksen og Elisabeth Engen, etterfulgt av soloutstillinger med kunsthåndverkerne Kiyoshi Yamamoto og Andrea Scholtze. Den 45. utgaven av den årlige Trøndelagsutstillingen åpner i august.

Vi ser derfor frem til et fantastisk år, og sees i 2021!

Se vårt program for 2021