Trondheim Open 2024 på Trøndelag senter for samtidskunst!

Foto Tobias Liljedahl 1

(f.v.) Carl Martin Rosenkilde Faurby og Katherine Butcher. Foto: Tobias Liljedahl / Trondheim Open

Linker

Trondheim Open arrangeres annethvert år, og neste høst er det endelig tid igjen. Festival arrangeres mellom 25. oktober og 3. november 2024, og Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK) er glade for å være samarbeidspartneren for Trondheim Open 2024. Vi skal fungere som hovedbasen for neste års festival med blant annet Kunstmarked og en rekke arrangementer.

Festivalen feirer kunstfeltet i regionen og setter fokus på det vitale kunstfeltet i Trondheim, med kunstmarked og ved å åpne dørene til kunstnernes arbeidsplasser for publikum!

Partnerskapet med Trondheim Open markerer kunstsenterets intensjon om å jobbe målrettet for å være en ressurs som styrker og utvikler kunstfeltet i Trøndelagsregionen. Sammen med Trondheim Open gleder vi oss til å formidle regionens ulike kunstnerskap til publikum og kunstinstitusjoner. Vi ser det som viktig å sette fokus på hva kunstfeltet trenger for å forbli en vital og skapende aktør i Trondheim og Trøndelag.

TRDOPEN logo 2024

Om Trondheim Open

Trondheim Open er etablert av kunstnerne selv, og har blitt arrangert siden 2011. Festivalen eies av fagforeningene Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) og Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge (NKM).

Festivalen arrangeres annethvert år. I tillegg til at over hundre kunstnere åpner atelierene sne for publikum inviterer Trondheim Open til workshops, kunstnersamtaler, kunstmarked, og mye mer.

Trondheim Open er også en ressursbank og et knutepunkt for kunstscenen i Trøndelag, blant annet ved å organisere kuratorbesøk hos kunstnere.