To-dagers kunstverksted for barn i høstferien 2021

Andrea Scholze skulptur

Gi barna en helt spesiell opplevelse i Høstferien 2021! I to dager forvandles kunstsenteret til et skulptur-Laboratorium. Dessverre ingen ledige plasser!

Når: Mandag 11. oktober og tirsdag 12. oktober 2021 kl. 09.00 – 13.00
Sted: Fjordgata 11, Trondheim
Alder: Passer for barn fra 9 til 12 år

I to dager får barna mulighet til å se og uttrykke seg gjennom kunst ved å jobbe med leire og andre myke materialer for å modellere egne skulpturer med hendene. Inspirasjonen henter vi fra den spennende skulpturutstillingen «Å bare være til» av kunstneren Andrea Scholze – som lager store skulpturer med leire/keramikk og byggeskum. Måten Andrea grupperer sammen sine skulpturer med grønne planter og andre gjenstander i utstillingen får oss til å tenke på en historie. Men hva kan denne historien være?

Kunstverkstedet foregår innendørs i lokalene til kunstsenteret i Fjordgata 11. Barna vil få prøve ut ulike kunstuttrykk med fokus på skulptur og ulike materialer. Vi skal også tegne masse blader, busker trær og mange blå bølger som vi fargelegger med pastellblyanter og klipper til for å bidra til å gjøre utstillingen mer levende. Hvordan er det å ha piknik sittende blant skulpturene? Hvilke fortellinger og historier er det kunsten inspirerer til som barna har lyst til å fortelle om? Kan man også kle seg ut som en skulptur?

Kunstverkstedet ledes av kunstner Guri Simone Øverås som har lang erfaring med å holde verksted for barn og unge innen ulike kunstuttrykk. Som kunstner er Øverås opptatt av å jobbe med skulptur, performance, kostymer og plagg, der bevisstgjøring av kropp og rom, sted og identitet står i fokus. Som kunstner ønsker hun å engasjere publikum inn i kunsten gjennom ulike historier og metoder.

Vi spiser lunsj sammen, så ta med matpakke og noe å drikke.

Gratis!

Kunstverkstedet er en del av Trondheim kommunes ferietilbud, og sponset av statlige midler i forbindelse med Covid-19-pandemien.
Du finner flere aktiviteter for barn og unge i Høstferien 2021 på Trondheim kommunes hjemmeside for ferieaktiviteter.


DESVERRE ER DET INGEN LEDIGE PLASSER PÅ VERKSTEDET!


Har du spørsmål?
Kontakte kunstsenterets kunstformidler Amalie Marie Selvik via formidling@samtidskunst.no eller ringe til kunstsenteret: tlf: 73 52 49 10