Subjektprisen 2022 -
Årets utstilling

Lin Wang TSSK 2022 Foto Aliona Pazdniakova 001 1

Foto: Aliona Pazdniakova / Trøndelag senter for samtidskunst

Subjekt har nominert Lin Wang sin separatutstilling «Still Life» som én av fem kandidater i kategorien ‘Årets utstilling’.

Lin Wang TSSK 2022 Foto AMS 032 1

Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelag senter for samtidskunst

Trøndelag senter for samtidskunst presenterte utstillingen til Lin Wang i februar og mars – som et nytt kapittel i hennes langtidsgående prosjektet "Exotic Dreams and Poetic Misunderstandings".

Med globalisering som bakteppe fører Wang fremstillinger av handelsvarer, kulturelle- og politiske utvekslinger, havet, sjømenn og det kroppslige inn i et kontemporært perspektiv og kontekst. Wang sine installasjoner av porselen, performance, tegning og video tar utgangspunkt i historier om møtet mellom Østen og Vesten.

Se bilder og les mer på samtidskunst.no

Juryen til Subjekt sier blant annet:

«De siste årene har Lin Wang etablert seg som en av de mest gjenkjennelige og lovende billedkunstnerne her til lands. (…) Den håndverksmessige utførelsen er upåklagelig. Wangs elegante porselensfigurer er stilt ut på paller, i montre eller strødd over bordene. Det krever litt å gå inn i samtidens største spørsmål uten å drukne i selvfølgeligheter. Imperialisme og eksotifiseringen av det fremmede er et populært tema i samtidskunsten. Som alle trender og klisjéer finnes det mange forslitte og halvhjertede forsøk på å treffe tidsånden og å være aktuell.
Men det er også noen fulltreffere, og her finner vi Wang. Hun bruker kunsten til å utforske temaet, ikke drive aktivisme. Dermed blir utstillingen interessant også for tilskueren, som får rom til å engasjere seg.»

Det er opp til deg å stemme frem vinneren!

Se de andre fire nominerte, og gi din stemme i stemmeskjemaet nederst i artikkelen. Det er helt gratis å registrere en bruker. For å stemme må du være logget inn.

Subjekt.no


Lin Wang nominert Foto Aliona Pazdniakova
Screenshot 20181102 093919